Navigering Start Support
Logitech MX2 ersätter MX PDF Skriv ut E-postadress
Logitech MX Anywhere 2En mindre trådlös mus är en given följeslagare till datorn och är den så bra som Logitech MX Anywhere funkar den fint på kontoret också. Men nu till MX Anywhere 2...


Efter flera år med den smidiga Logitech MX Anywhere drabbades den av problem med musknappen - felaktiga dubbelklick och ibland "tappade" man saker mitt i när knappen skulle vara nere. Tyvärr ett problem flera drabbats av på denna modell, men den har varit med flera år sedan den tidigare favoriten Logitech VX Nano gav upp.

Ersättaren till MX Anywhere heter logiskt nog MX Anywhere 2 och levereras i en lite påkostad kartong med magnet-lås:

Logitech MX Anywhere 2 och föregångaren

Den har samma storlek (lite mindre än fullstor), justerar designen en aning samt tillför flera spännande funktioner som:

  • laddbar: från två AA-batterier i MX till ett litet laddbart batteri (laddar via USB) gör den lite lättare

  • dubbla trådlösa system: musen har både en bantad trådlös USB-sensor och Bluetooth

  • tredubbla parningar: med en liten knapp på undersidan växlas mellan upp till tre datorer - perfekt till både PC och Mac

Första intrycket är att MX2 fortsätter exakt där MX lämnade in, med flera funktioner tillagda som gör den inte bara skön att använda utan än mer praktisk och funktionell. Kan även verifiera att byte mellan anslutning till PC på 1:a och Mac på 2:a anslutningen går snabbt - bara ett klick på undersidan resp. två klick för att stega förbi den 3:e hittills oanvända anslutningen.

Den gamla Logitech-programvaran SetPoint är ersatt med Logitech Options i både Windows och OS X, verkar funka bra och medger inställning av känslighet, rullning och de extra knapparnas funktioner.

Klart värd de 599 kr (inkl. moms) den kostade på Elgiganten (också lägsta pris på prisjakt från maj till september 2016).

Både MX och MX2

Behöver Du råd om bra grejjer till verksamheten? Hör gärna av Dig - vi har inga särskilda inköpskanaler med rabatter men tipsar gärna om vad som funkar bra.

Av Erik Liljencrantz 2016-09-14 22:46, uppdaterad 2016-09-15 00:48